Samtal om svåra samtal (ljudfil)

Min kollega Tone Försund frågade mig häromveckan om vi kunde spela in ett samtal om svåra samtal, som skulle kunna användas som kompletterande material på kurser, fortbildningar och göras tillgängligt för alla intresserade. Så igår satte vi oss ner och förde ett samtal i dryga 45 minuter om olika aspekter av svåra samtal. Tone var särskilt intresserad av att höra vad jag hade att säga om hur man kan ha nytta av vuxenutvecklingsperspektiv för att förstå förutsättningarna att föra svåra samtal.

Klickar du på länken nedan bör du kunna lyssna på samtalet vi förde. Du kan också spara ned ljudfilen till din dator eller annan apparat. Du får gärna använda samtalet i utbildningar eller andra sammanhang, samt länka till det.

Samtal om svåra samtal

Om du lyssnar igenom samtalet och har reflektioner och kommentarer, så är de mycket välkomna, t.ex. som kommentarer till denna bloggtext.

3 thoughts on “Samtal om svåra samtal (ljudfil)”

 1. Håller just på att förbereda kurs för socialsekreterare i “Svåra samtal”.
  Många matnyttiga reflexioner!
  Skall speciellt använda mig av kompetenstrappan för att överbrygga det motstånd som brukar finnas att se och reflektera på sig själv i videoinspelade rollspel.

 2. Hej!

  Jag vill SÅ gärna höra ert samtal om svåra samtal men hör nästan ingenting.
  Det går inte att få volym på länken.
  Har du ngt tips om hur en kan komma åt er inspelning på ett mer hörbart sätt, ligger den i ngt annat format ngnstans eller så?

  Jag har en bra MAcbook Pro och kan höra allt annat jag vill lyssna på, så jag gissar nu att det inte är min spelare som krånglar, men det vet en ju aldrig.

  Jätteglad om ni har ngt tips!

  hälsar

  Annika Westlund

 3. Hej Annika. Jag vet faktiskt inte vad det kan bero på att du får låg volym. Jag får det inte när jag klickar på länken och låter den inbyggda ljudspelaren spela upp filen. Har du provat att ladda ner ljudfilen till din dator och spela upp den med Quicktime, iTunes, eller något annat program? (Ctrl + click, sedan “Hämta länkad fil som …” på Mac)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.